1

Default VLAN: 10..0.0/24 New VLAN : 10..8.0/24 DHCP server : 10.*.0.17

I can see the DHCP offer packets making it back to my VLAN IP address namely 10.*.8.31 (from DHCP server message log)

Apr 28 15:33:13 dhcpd: DHCPOFFER on 10..8.129 to via 10..8.31

However, the DHCP offer never makes it back to my machine connected to the new VLAN (verified with Wireshark as well).

The switch is HP Layer-3 ProCurve.

Running-Config (some details redacted):

Running configuration:
*; J9588A Configuration Editor; Created on release #KA.15.17.0008
*module 1 type j9588y
module 2 type j9588x
-fault-finder broadcast-storm sensitivity high
fault-finder bad-driver sensitivity high
fault-finder bad-transceiver sensitivity high
fault-finder bad-cable sensitivity high
fault-finder too-long-cable sensitivity high
fault-finder over-bandwidth sensitivity high
fault-finder loss-of-link sensitivity high
fault-finder duplex-mismatch-hdx sensitivity high
fault-finder duplex-mismatch-fdx sensitivity high
fault-finder link-flap sensitivity high
jumbo ip-mtu 9000
power-over-ethernet redundancy n+1
qos tcp-port ipv4 22 priority 7
qos tcp-port ipv4 80 priority 1
qos tcp-port ipv4 443 priority 0
qos type-of-service diff-services
timesync sntp
sntp broadcast
sntp server priority 1 10.x.x.x
sntp server priority 2 10.x.x.x
no telnet-server
time daylight-time-rule western-europe
no web-management
web-management ssl
ip default-gateway 10.x.0.x
ip dns server-address priority 1 10.x.0.x
ip dns server-address priority 2 10.x.0.x
no ip ssh cipher aes128-cbc
no ip ssh cipher 3des-cbc
no ip ssh cipher aes192-cbc
no ip ssh cipher aes256-cbc
no ip ssh mac hmac-md5
no ip ssh mac hmac-sha1-96
no ip ssh mac hmac-md5-96
ip route 10.x.8.0 255.255.255.0 10.x.8.1
ip routing
snmp-server community "public" unrestricted
tls application web-ssl lowest-version tls1.2
tls application openflow lowest-version tls1.2
tls application syslog lowest-version tls1.2
tls application tr69 lowest-version tls1.2
aaa authentication ssh login public-key
oobm
ip address 10..x.x 255.255.255.0
exit
router rip
redistribute connected
exit
vlan 1
name "DEFAULT_VLAN"
no untagged 20-21
untagged 1-19,22-52
ip address 10.x.0.31 255.255.255.0
ip helper-address 10.x.0.17
ip igmp
exit
vlan 8
name "WiredUsers"
untagged 20
ip address 10.x.8.31 255.255.255.0
ip helper-address 10.x.0.17
ip igmp
exit
spanning-tree

Any suggestions as to why the DHCP offer cant hop from 10.x.8.31 to my machine on same subnet?

  • Can you capture and post the DHCP packets from the server? – Ron Trunk Apr 29 '16 at 1:20
1

The solution to this was that there was no proper route from the dhcp server to the vlan. It worked after I added a

sudo route add -net 10.36.8.0/24 gw 10.36.0.31 dev bond0 (where 10.36.0.31 is the address of the vlan) on the dhcp server. Thanks for taking the time to respond!

| improve this answer | |
  • You should accept your answer so that the question doesn't keep popping up forever, looking for an answer. – Ron Maupin Oct 27 '16 at 14:23

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.