1

One of our clients bought two of these switches. Now, Dell sent a fiber splitter with a 40GB GBIC. See the pictures below:

enter image description here

enter image description here

Now, I connect both GBICs and connect both splitters, one in each switch, and then I use A fiber female adapter to test connectivity.

And nothing happens. I already set the no shutdown command in both switches, but it is not working.

I am not sure if I need to do something else to get these GBICs online.

  • How are you cross-connecting the fibers and what's the configuration on the interface? 40G-SR can run as 4x10G or as 40G across 4 Tx and 4 Rx. If you want to run at the full 40G each Tx needs to be cabled to the corresponding Rx. 2 or 3 out of 4 won't bring the link up. If you run at 4x10 you can bring the links up individually and make sure they're correct. – rnxrx Dec 19 '16 at 5:01
  • Did any answer help you? if so, you should accept the answer so that the question doesn't keep popping up forever, looking for an answer. Alternatively, you could provide and accept your own answer. – Ron Maupin Aug 11 '17 at 14:52
2

I understand you are using a 40G port with a breakout cable (4x10G). In this case, you need to split the 40G port in 4x10G ports.

From the manual:

Split a single 40G port into four 10G ports. CONFIGURATION mode stack-unit stack-unit-number port number portmode quad

number: enter the port number of the 40G port to be split.

Remember that you have to reload the device after change to take effect.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.