5

So I'm using a pfsense openvpn to bridge my LAN segment so VPN users can access the servers.

The problem I'm having now is that I can establish a connection, I can ping the LAN server from the VPN, but as soon as I ping the client from the LAN server, there is no connectivity anymore between both parties.

So:

  • connect from the VPN client to the LAN => works
  • ping the LAN from the VPN client => works
  • access server from the VPN (ssh, ftp,...) => works
  • ping client from server => doesn't work
  • ping LAN from the VPN client => doesn't work anymore

My bridge has em1 and ovpns1 bridged. I noted with tcpdump that ICMP is reaching the bridge between LAN and the VPN segment. But it's not put onto the em1 interface for some reason.

My pfsense is running on an ESXi host with th vSwitch port enabled in promiscious mode. Firewall rules allow in and outbound traffic regardless origin or destination.

5

Turns out there was an implicit rule in the firewall defined on the bridge which dropped fragmented packets. This is not shown in the normal firewall overview.

I ended up turning off this 'feature' in the system ->advanced -> firewall/NAT section.

-1

vSwitch->Promiscuous-Mode->Accept volia

1
  • plus "forged transmits" (allow it to send frames other than it's own)
    – Ricky
    Apr 6 '15 at 20:44

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.