0

I am using windows 10 and I tried to open router console in gns3 and get this massage in console window(Connected to Dynamips VM "R1" (ID 1, type c3600) - Console port Press ENTER to get the prompt) when I pressed enter nothing is happen. no error no anything. I installed versions (GNS 0.8.6 , 1.3.13 , 1.4.6 and the last version) and used a lot of images like (3640 and c3725-advipservicesk9-mz.124-18) but the same issue is still. Is anyone faces this issue before ?????

6
  • Is your terminal application set to 9600 8 N 1? – Ron Maupin Jan 5 '18 at 20:02
  • I can't get what you mean exactly for (terminal application). but I am using default terminal of GNS3 and I don't know what it is set to . – Karim Yousry Jan 5 '18 at 20:07
  • The baud rate seems fine, you also need to deactivate flow control (no Xon/Xoff nor RTS/CTS). – Zac67 Jan 5 '18 at 20:14
  • But how to deactivate flow control ??? – Karim Yousry Jan 5 '18 at 20:18
  • @KarimYousry There are a lot of other great console programs to use with configuring your network equipment. Personally i use TeraTerm, which today is free. With that you can specifically select to deactivate flow control. – user36472 Jan 6 '18 at 11:08
0

Yes,It is working now when I avoided default RAM editing of IOS router just let default RAM and it will work but I can't know why.Thanks DRP and all for helping.

1
  • You should accept your answer so that the questions doesn't keep popping up forever, looking for an answer. – Ron Maupin Jan 26 '18 at 14:47
0

I can confirm that accepting the default RAM entry will solve this issue. I was clicking finish without an idle-pc value found. After accepting the default RAM, the wizard found an idle-pc value, and then I was able to finally connect via putty.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.