2

I have 2 routers(R3 and R4 connected with serial links). I have advertised my loopbacks with RIP ver 2. with 192.168.1.1/32 and 192.168.2.1/32 on R3 and 192.168.3.1/32 and 192.168.4.1/32 on R4. My routes are not being advertised, help me on this

Router3#sh run
Building configuration...

Current configuration : 912 bytes
!
version 15.1
no service timestamps log datetime msec
no service timestamps debug datetime msec
no service password-encryption
!
hostname Router
!
!
!
!
!
!
!
!
ip cef
no ipv6 cef
!
!
!
!
license udi pid CISCO2911/K9 sn FTX15247K60-
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
spanning-tree mode pvst
!
!
!
!
!
!
interface Loopback1
 ip address 192.168.1.1 255.255.255.255
!
interface Loopback2
 ip address 192.168.2.1 255.255.255.255
!
interface GigabitEthernet0/0
 ip address 172.33.1.1 255.255.255.252
 duplex auto
 speed auto
!
interface GigabitEthernet0/1
 no ip address
 duplex auto
 speed auto
 shutdown
!
interface GigabitEthernet0/2
 no ip address
 duplex auto
 speed auto
 shutdown
!
interface Vlan1
 no ip address
 shutdown
!
router rip
 version 2
 network 192.168.1.0
 network 192.168.2.0
 no auto-summary
!
ip classless
!
ip flow-export version 9
!
!
!
!
!
!
!
!
line con 0
!
line aux 0
!
line vty 0 4
 login
!
!
!
end

Router4#sh run

Building configuration...

Current configuration : 912 bytes
!
version 15.1
no service timestamps log datetime msec
no service timestamps debug datetime msec
no service password-encryption
!
hostname Router
!
!
!
!
!
!
!
!
ip cef
no ipv6 cef
!
!
!
!
license udi pid CISCO2911/K9 sn FTX1524QLWF-
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
spanning-tree mode pvst
!
!
!
!
!
!
interface Loopback1
 ip address 192.168.3.1 255.255.255.255
!
interface Loopback2
 ip address 192.168.4.1 255.255.255.255
!
interface GigabitEthernet0/0
 ip address 172.33.1.2 255.255.255.252
 duplex auto
 speed auto
!
interface GigabitEthernet0/1
 no ip address
 duplex auto
 speed auto
 shutdown
!
interface GigabitEthernet0/2
 no ip address
 duplex auto
 speed auto
 shutdown
!
interface Vlan1
 no ip address
 shutdown
!
router rip
 version 2
 network 192.168.3.0
 network 192.168.4.0
 no auto-summary
!
ip classless
!
ip flow-export version 9
!
!
!
!
!
!
!
!
line con 0
!
line aux 0
!
line vty 0 4
 login
!
!
!
end
0

1 Answer 1

3

You need to include the link addresses (172.33.x.x) in the rip network statements. Otherwise, RIP won't send advertisements out those interfaces.

2
  • BTW, 172.33.0.0/16 is a public subnet. Be careful if you're connected to the Internet.
    – Ron Trunk
    Jun 22 at 14:18
  • ohh yes yes i completely missed my connected link to advertise on RIP, thank you Jun 22 at 14:21

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.