1

My Network Setup

My WS-650E is connected to the Nexus 5000 as described in the image. The Nexus has a 10G P2P link to remote Site on 172.16.1.0/24 subnet. There is no router between the 2 sites and the IP on the remote switch is 172.16.1.2/24.

I can ping the hosts on 172.16.1.0 subnet from the WS-650E but none of the hosts from my internal network (Vlan 100) connect to any hosts on the 172.16.1.0 (Vlan 174) network.

What config am I missing?

Nexus:

vrf context management
vlan 1
vlan 174

port-profile default max-ports 512


interface Vlan1

interface Vlan174
  no shutdown
  ip address 172.16.1.1/24

interface Ethernet2/1
  switchport access vlan 174

interface Ethernet2/2
  switchport access vlan 174

ip route 0.0.0.0/0 172.16.1.200

no system default switchport shutdown

WS-650-E

spanning-tree mode pvst
!
redundancy
 main-cpu
  auto-sync running-config
 mode sso
!
vlan internal allocation policy ascending
vlan access-log ratelimit 2000
!         
vlan 2
 name MANAGEMENT
!
vlan 10
 name WORKSTATION
!
vlan 11
 name GUEST
!
vlan 12
 name WIRELESS_WORKSTATION
!
vlan 30
 name VOICE
!
vlan 50
 name SERVERFARM
!
vlan 60
 name WIRELESS_BACKBONE
!
vlan 101
 name ASA_HA
!         
vlan 174  
 name REMOTE
!         
track 10 ip sla 10 reachability

interface Port-channel1
 switchport
 switchport trunk encapsulation dot1q
 switchport mode trunk
 storm-control broadcast level 5.00
 storm-control action shutdown
!
interface Port-channel2
 switchport
 switchport trunk encapsulation dot1q
 switchport mode trunk
!
interface Port-channel3
 switchport
 switchport trunk encapsulation dot1q
 switchport mode trunk
!
interface Port-channel4
 switchport
 switchport trunk encapsulation dot1q
 switchport mode trunk
 storm-control broadcast level 5.00
 storm-control action shutdown

interface TenGigabitEthernet3/7
 switchport
 switchport access vlan 174
 switchport mode access
 udld port aggressive

interface Vlan1
 shutdown
!         
interface Vlan2
 ip address 
!
interface Vlan10
 ip address 
!
interface Vlan11
 no ip address
!
interface Vlan12
 ip address 
!
interface Vlan30
 ip address
!
interface Vlan60
 ip address 
!
interface Vlan101
 ip address 
!
interface Vlan174
 ip address 172.16.1.200 255.255.255.0

router eigrp 10
 network 192.168.....
 network 192.168.....
 network 192.168.....
 network 192.168.....
 network 192.168.....

ip default-gateway 192.168.255.1
ip forward-protocol nd
ip http server
no ip http secure-server
!
!         
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.255.1 track 10
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 192.168.255.9 20
ip route 172.16.1.0 255.255.255.0 Vlan174
16
  • Is Vlan 100 on the Catalyst or on the Nexus? What is the default gateway for the hosts on Vlan 100? Where is that gateway IP address configured (on the Nexus or on the Catalyst)? How about just pasting the configs from the Catalyst and the Nexus after removing sensitive information?
    – mere3ortal
    Feb 15 '18 at 3:41
  • We need to see the network device configurations.
    – Ron Maupin
    Feb 15 '18 at 4:58
  • @mere3ortal vlan 100 is on WS-650E. The default gateway for the hosts on VLAN 100 is the WS-650E. The default gateway is configured on WS-650E. I added the relevant info on the image but will update the questions with the configs later. Feb 15 '18 at 11:14
  • @LuckyChingi could you post the full configurations of both switches? Remember to remove all passwords and/or public IP adresses.
    – user36472
    Feb 15 '18 at 11:30
  • @mere3ortal - I updated the question with config Feb 15 '18 at 14:39
3

Move the gateway from the Nexus to the 650 for VLAN 174. :)

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.