1

I have set up an OSPF network and I cannot ping from the Edge router to Main Branch. enter image description here

enter image description here enter image description here

2
  • 2
    Never use an image for text. Just copy the text and paste it into the post using the question using the Preformatted-text option ([]). Please edit your question to correct it.
    – Ron Maupin
    Mar 15 '21 at 1:27
  • Did any answer help you? if so, you should accept the answer so that the question does not keep popping up forever, looking for an answer. Alternatively, you could post and accept your own answer.
    – Ron Maupin
    Dec 23 '21 at 16:59
2

You have some problems:

The two addresses, 10.1.2.6/30 and 10.1.2.2/30 are in two different networks, but they need to be in the same network for direct router connection (see this two-part answer for the specifics).

Next, never use the ip default-gateway command on a router the has routing enabled (see this answer for the details).

Also, the Edge router will not form a neighbor on a passive interface.

2
  • Thanks! It fixed the problem!
    – Queeque
    Mar 15 '21 at 2:30
  • 1
    If it solved your problem, then you should accept the answer so that the question does not keep popping up forever, looking fo an answer.
    – Ron Maupin
    Mar 15 '21 at 2:32

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.